گروه فرهنگ و ادب/ نیما عظیمی: زمانی‌که خبر عضویت استاد چنگیز مولایی به فرهنگستان زبان و ادب فارسی به‌عنوان عضو پیوسته این فرهنگستان را شنیدم، بی‌درنگ جمله‌ی ژاله آموزگار به یادم آمد؛ ژاله آموزگار پارسال در مراسم بزرگداشت حسن انوری با همان شیرینی و شیواییِ همیشگیِ سخنش گفته بود: «زمانی که صحبتی در دفاع از […]

گروه فرهنگ و ادب/ نیما عظیمی: زمانی‌که خبر عضویت استاد چنگیز مولایی به فرهنگستان زبان و ادب فارسی به‌عنوان عضو پیوسته این فرهنگستان را شنیدم، بی‌درنگ جمله‌ی ژاله آموزگار به یادم آمد؛ ژاله آموزگار پارسال در مراسم بزرگداشت حسن انوری با همان شیرینی و شیواییِ همیشگیِ سخنش گفته بود: «زمانی که صحبتی در دفاع از زبان فارسی پیش می‌آید به شوخی به ایشان می‌گویم اگر ما آذربایجانی‌ها نبودیم، چه کسی به این خوبی از فرهنگ و زبان فارسی دفاع می‌کرد؟» بی‌‌شک، این جملات و طنازی‌های هوشمندانه‌ی ژاله‌ آموزگار، یک تمثیل استادانه است؛ وگرنه برهمگان روشن است که مشعل فروزان زبان و ادب پارسی از روزگاران کهن تا به امروز با جان‌فشانی‌های تک‌تک ایرانیان در جای‌جای این سرزمینِ یکپارچه، روشن مانده و خواهد ماند.
همچنین جملات این دانشمند فرهیخته‌، در حکم خطابه‌ای استوار و ماندگار در برابر جریان‌های قومیت‌گراست.
به هر روی، خبر عضویت پیوسته‌ی استاد منوچهر مولایی در فرهنگستان زبان و ادب فارسی ایران، خبری قابل تامل برای ایران‌دوستان در آذربایجان بود.
به‌عنوان نگارنده‌ی این‌ سطور، پس‌از شنیدنِ این خبر، زود با دکتر «بهمن دمشقی خیابانی» که خود، استاد دانشگاه در ادبیات فارسی -با گرایش ادبیات حماسی- هستند، تماس گرفتم و او این خبر مسرت‌بخش را تایید نمود.
چنان‌چه بنا باشد در این یادداشت از تک‌تک آذربایجانی‌های مدافع زبان فارسی نام آورده شود، بی‌شک این نام‌های پرشمار و بزرگ، در این ظرف کوچک نخواهند گنجید.
باری!
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، اعضای پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی در چهار صد و هشتاد و چهارمین جلسه شورای فرهنگستان با عضویت پیوسته دکتر چنگیر مولایی موافقت کردند.
دکتر چنگیر مولایی استاد تمام دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی دانشگاه تبریز و دارای مدرک دکتری فرهنگ و زبان‌های باستانی از دانشگاه تهران و از چهره‌های شناخته‌شده حوزه تحقیقات ادبی و عرصه زبان‌شناسی در ایران است.
تألیف پنج کتاب، چاپ بیش‌از ۷۰ مقاله در مجلات معتبر علمی و پژوهشی ملی و بین‌المللی، سخنرانی و ارائه مقاله در سمینارهای مختلف، انتخاب به‌عنوان پژوهشگر برگزیده دانشگاه تبریز، انتخاب کتاب بررسی فروردین یشت (سرود اوستایی در ستایش فروهرها) به‌عنوان کتاب سال دانشگاه تبریز و نگارش مدخل‌های متعدد علمی در دانشنامه‌ها و … بخشی از سوابق علمی و پژوهشی دکتر چنگیز مولایی است.
این استاد برجسته دانشگاه تبریز بعد از مرحوم دکتر بهمن سرکاراتی، دومین استاد دانشگاه تبریز است که به عضویت پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی در می‌آید.

  • نویسنده : نیما عظیمی
  • منبع خبر : آذرپژوه